0,-

Basiscursus Voedselbossen

In deze basiscursus maak je kennis met de grondbeginselen van een voedselbos. Je leert hoe je de belangrijkste inhoudelijke kennis kan benutten in de praktijk. Je maakt kennis met de geheimen van een succesvol voedselbos, leert hoe je inspeelt op plaatselijke omstandigheden en wat passend beheer is. Ook maken we je wegwijs in het woud van vele bijzondere eetbare plantensoorten.
 
Deze cursus is geschikt voor iedereen die belangstelling heeft voor voedselbossen.

Vul alle velden in

0,-

EUR


Inclusief BTW

Bij ons of bij jullie

We kunnen de cursus bij jullie verzorgen of bij ons. Op onze locatie kunnen we het natuurlijk combineren met een rondleiding op onze 5,5Ha Voedselbos in ontwikkeling.

 

Programma

Tijdens deze cursus krijg je een algemene en brede introductie tot het voedselbos. Wat is een voedselbos? En waar is het bos uit opgebouwd? We gaan dieper in op de productiviteit van het voedselbos, de herkomst van de soorten en de functie van de verschillende soorten op het voedselbossysteem, zowel boven de grond als onder de grond. Wat heeft een plant nodig om optimaal te kunnen functioneren, en hoe zorg je ervoor dat je voedselbossysteem optimaal gaat functioneren. Wat is bijvoorbeeld de invloed van wind, zon en water op je bos en de individuele soort. Hoe zorg je ervoor dat de planten op de juiste plek staan, waar dien je allemaal rekening mee houden. Wanneer je voedselbos gerealiseerd is, moeten er werkzaamheden plaatsvinden. Wat zijn deze werkzaamheden en hoe intensief zijn ze.

 

CURSUSDATA

Momenteel staan er geen nieuwe data gepland voor 'losse inschrijving'. Op aanvraag namens een groep kan een datum worden afgesproken. Neem gerust contact met ons op!