• Wat we doen

  Strategie. Ontwerp. Aanplant. Educatie. Verbinding.
  ↓↓
 • Wat we doen

  Ontwerp. Aanplant. Educatie. Verbinding. Strategie.
  ↓↓
 • Wat we doen

  Aanplant. Educatie. Verbinding.Strategie. Ontwerp.
  ↓↓

we realiseren

waardevolle ecosystemen

De traditionele vorm van zowel natuurontwikkeling als de landbouw in Nederland staat onder druk. Agrarisch ondernemers lijken klem te zitten. Terreinbeherende organisaties moeten alles uit de kast halen voor het behoud van natuurdoeltypen. Complexe agroforestry-systemen (zoals een voedselbos) zijn de meest pure vorm van natuurinclusieve landbouw, dat CO2 vastlegt, stikstof bindt, waterretentie realiseert en op termijn een substantiële inkomstenstroom oplevert. Het combineert uitstekend met andere vormen van bedrijvigheid.

Wij zien een [gemengd] natuur-inclusief bedrijf als een gezond toekomstperspectief voor vele agrarisch- en andere ecosysteemondernemers. Ook voor particulieren biedt een (complex) agroforestry-systeem een prachtig perspectief voor een stukje zelfvoorzienend genieten. Een toekomst met een levende bodem, gezonde voeding, korte ketens, mooi beleefbaar landschap en een hoge biodiversiteit.

Wij zetten onze expertise graag in om samen met jou de wereld groener te maken!


Aanleg van agroforestry-systemen

Food Forest Factory

Met het aanleggen van (complexe) agroforestry-systemen zetten wij ons in voor een duurzame toekomst. Wij geloven in een toekomst waar de productie van gezonde voeding en de ontwikkeling van de biodiversiteit hand in hand gaan. Het vormt de basis van een gezonde maatschappij met een gezonde economie. Dat doen wij niet alleen, maar samen met [agrarisch] ondernemers, particulieren, organisaties en overheden. Wil je ook bijdragen aan een gezamenlijke groene toekomst? Doe met ons mee.

Ik doe mee!

Ontwerp

De basis van een hoogwaardig agroforestry-systeem is een goed ontwerp met aandacht voor de vegetatielagen en de diversiteit. Om te komen tot een nieuw waardevol ecosysteem, passend bij de locatie en de toekomstige beheerders, doorlopen we een gedegen en pragmatisch proces. We werken samen met jou de ideeën uit tot een concreet ontwerp met beplantingsplan. 

We zetten onze kennis en kunde graag in om samen met jou een goede basis te leggen voor de realisatie.

Neem contact op

Aanleg en realisatie

Een goed doordacht beplantingsplan is de basis van de realisatie. Onze beplantingsplannen zijn uitgewerkt in GiS (Geografisch Informatie-Systeem), wat het mogelijk maakt om met behulp van GPS complexe beplantingsplannen en grote hoeveelheden plantgoed nauwkeurig aan te leggen. We kunnen de projecten turn-key opleveren, zodat je voor de realisatie compleet ontzorgt wordt en verzekerd bent van kwaliteit. Ook tussenvormen waarbij we het plantgoed leveren, de lijnen in het veld uitzetten en/of aanplantdagen begeleiden zijn denkbaar. Er is vanalles mogelijk, samen kijken we wat het beste bij jou en je project past.

Neem contact op

Educatie en inspiratie

Delen van onze kennis en passie zien wij als waardevol onderdeel van ons werk. Wij bieden diverse cursussen met open inschrijving aan. Op verzoek kunnen we ook rondleidingen verzorgen, lezingen geven of kennisdagen organiseren. Meer weten over de cursussen? Kijk eens naar de brede opzet van de Basiscursus Voedselbossen of naar de diepgang van de Voedselbos Ontwerpcursus

Onze Academy

Wij zetten ons met hart en ziel in om zoveel mogelijk waardevolle ecosystemen te creëren, samen met iedereen die deze passie deelt.