• Wat we doen

    Strategie. Ontwerp. Aanplant. Educatie. Verbinding.

we realiseren

waardevolle ecosystemen

Een voedselbos heeft een vegetatielaag met hoge kruinbomen, minimaal drie andere vegetatielagen, een rijk bosbodemleven en een robuuste omvang. Het herbergt een rijkgeschakeerde biodiversiteit. Een voedselbos is een systeem zonder veeteelt en met alleen meerjarige gewassen.

De traditionele vorm van zowel natuurontwikkeling als de landbouw in Nederland staan onder druk. Agrarisch ondernemers lijken klem te zitten. Terreinbeherende organisaties moeten alles uit de kast halen voor het behoud van natuurdoeltypen. Voedselbossen zijn de meest pure vorm van natuurinclusieve landbouw, dat CO2 vastlegd, stikstof bindt, waterretentie realiseert en op termijn een substantiële inkomstenstroom oplevert. Het combineert uitstekend met andere vormen van bedrijvigheid.

Wij zien een [gemengd] natuur-inclusief bedrijf als een gezond toekomstperspectief voor vele agrarisch- en andere ecosysteemondernemers. Ook voor particulieren biedt een voedselbos een prachtig perspectief voor een stukje zelfvoorzienend genieten. Een toekomst met een levende bodem, gezonde voeding, korte ketens, mooi beleefbaar landschap en een hoge biodiversiteit.

Wij zetten onze expertise graag in om samen met jou de wereld groener te maken!
Een voedselbos is een vitaal ecosysteem ontworpen naar het voorbeeld van een natuurlijk bos, met het doel voedsel te produceren.

Bedrijfsconcepten

Heb je ambitieuze ideeën voor een voedselbosbedrijf, wil je de plannen toetsen of aanscherpen? Onze eco-concept designer denkt graag mee en onze business developer heeft ruime ervaring met het ontwikkelen van businessplannen, inclusief financiële onderbouwing. Hierbij kennen we de essentiële kengetallen en weten de behoeften van financiers. We zijn er voor je van de eerste ontkieming van je idee tot en met de financiering.

Neem contact op

Ontwerp en aanleg

De basis van een hoogwaardig voedselbos is een goed ontwerp met aandacht voor de vegetatielagen en de diversiteit. Wij helpen je bij het ontwerp en de aanleg van het voedselbos. We werken samen met jou de ideeën uit tot een concreet ontwerp met beplantingsplan. Ook de bestelling en levering van het plantmateriaal kunnen we verzorgen. En we begeleiden aanplantdagen. Er is vanalles mogelijk, samen kijken we wat het beste bij jou en je project past.

Neem contact op

Educatie en inspiratie

Delen van onze kennis en passie zien wij als een van de meest waardevolle onderdelen van ons werk. Wij bieden diverse cursussen met open inschrijving aan. Op verzoek kunnen we ook rondleidingen verzorgen, lezingen geven of kennisdagen organiseren. Meer weten over de cursussen? Kijk eens naar de brede opzet van de Basiscursus Voedselbossen of naar de diepgang van de Voedselbos Ontwerpcursus