0,-
Bekijk ook eens

Cursusdag Food Forest Factory Fungi

Cursusdag Eetbare paddenstoelen kweken

Er is een trend ingezet door veel mensen om gezonder te gaan eten. Daarbij spelen vooral groenten een grote rol omdat er minder vlees gegeten wordt. Paddenstoelen passen dan ook perfect in dit dieet. Ze worden vaak (terecht of onterecht) gezien als vleesvervanger. Maar paddenstoelen zijn vooral erg lekker en gezond.
Een groot aantal paddenstoelen is zelf thuis te kweken. Of je nu alleen maar een balkon hebt, een kleine tuin of grootschalig in bijvoorbeeld een voedselbos.
Er is voor elke smaak en plek wel een paddenstoel te vinden die je kunt telen.
Denk hierbij aan oesterzwammen, shii-take, bundelzwammen, paarse ridderzwam of de stropharia.

Vul alle velden in

0,-

EUR


Inclusief BTW

Programma
Tijdens de cursusdag krijg je inzicht in het aantal te kweken soorten, het gebruik van deze paddenstoel en hoe je deze zelf kunt gaan kweken. We gaan op die dag ook daadwerkelijk aan de slag om een teelt op te zetten, dus zorg voor kleding die een beetje vies mag worden.
De cursusdag is voor startende kwekers (met professionele ambities) die dit bijvoorbeeld willen gaan doen in combinatie met agroforestry.
Paddo Henk

Henk van Gerwen is sinds 1978 actief in de paddenstoelenteelt.
De eerste 15 jaren als kweker van champignons en daarna 10 jaar als leraar op de internationale opleiding voor paddenstoelenkwekers te Horst (Limburg)
Daar gaf hij vooral les in champignonteelt, compostering en de teelten van alle andere soorten paddenstoelen. Daarbij kun je denken aan shiitake, oesterzwammen, fluweelpootjes, bundelzwammen, stropharia soorten en zelfs paddo’s.
Sindsdien ook de bijnaam Paddo Henk!
 
Momenteel is Henk nog steeds werkzaam als adviseur in de paddenstoelteelt in Europa.
En daarbij richt hij zich nu vooral op de biologische teelten en het kweken van andere soorten paddenstoelen en is daarnaast actief in het geven van workshops eetbare paddenstoelen.


 
 

CURSUSDATA

Momenteel staan er geen nieuwe data gepland voor 'losse inschrijving'. Op aanvraag namens een groep kan een datum worden afgesproken. Neem gerust contact met ons op!

 

LOCATIE

Natuurlijk Berghof te Wijlre

 

Bekijk ook eens