• FOOD FOREST FACTORY ACADEMY

    Basiscursus. Ontwerpcursus. Eetbare paddenstoelen.
    ↓↓
  • FOOD FOREST FACTORY ACADEMY

    Eetbare paddenstoelen. Basiscursus. Ontwerpcursus.
    ↓↓

CURSUSSEN

Food Forest Factory biedt diverse cursussen aan. Het doel van deze leergangen is om zoveel mogelijk mensen te helpen bij het realiseren van Agroforestry systemen. Om een goed, toekomstbestendig systeem aan te leggen kan specialistische kennis nodig zijn.

Wij bieden je de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier kennis te ontwikkelen en daarnaast een netwerk op te bouwen met andere initiatiefnemers en specialisten.

Basiscursus Voedselbossen

 

In deze basiscursus maak je kennis met de grondbeginselen van een voedselbos. Je leert hoe je de belangrijkste inhoudelijke kennis kan benutten in de praktijk. Je maakt kennis met de geheimen van een succesvol voedselbos, leert hoe je inspeelt op plaatselijke omstandigheden en wat passend beheer is. Ook maken we je wegwijs in het woud van vele bijzondere eetbare plantensoorten.

Het is mogelijk deze 'incompany' te geven. Maar natuurlijk ook bij Natuurlijk Berghof in combinatie meet een rondleiding over ons 5,5Ha voedselbos.

Basiscursus Voedselbossen is geschikt voor iedereen die belangstelling heeft voor voedselbossen.

Interessant! Ik wil meer weten 

Food Forest Factory Fungi

Cursusdag eetbare paddenstoelen kweken

Een groot aantal eetbare paddenstoelen is zelf te kweken. Of je nu alleen maar een balkon hebt, een kleine tuin of grootschalig in een voedselbos. Er is voor elke smaak en plek wel een paddenstoel te vinden die je kunt telen.
Denk hierbij aan oesterzwammen, shii-take, bundelzwammen, paarse ridderzwam of de stropharia.

 

Tijdens deze cursusdag krijg je inzicht in het aantal te kweken soorten, het gebruik van deze paddenstoelen en leer je hoe je deze zelf kunt gaan kweken. 

Interessant! Ik wil meer weten 

Voedselbos Ontwerpcursus 2024

Heb je al een basiscursus over voedselbossen gevolgd? Heb je een perceel tot je beschikking en wil je zelf aan de slag met het ontwerp van je voedselbos?

In deze jaaropleiding ga je samen met je medecursisten aan de slag om je eigen voedselbos ontwerp te maken. We nemen je mee door elke processtap van het ontwerp voor jouw locatie.

Het eindresultaat is een goed doordacht en uitgewerkt plan voor een succesvol voedselbos dat je zelf hebt gemaakt. Tegelijkertijd wordt je kennis over voedselbossen sterk verdiept en verbreed en zo is de basis voor jouw voedselbosbouwschap gelegd.

De lesdagen vinden plaats op diverse voedselboslocaties door het hele land. Door het jaar heen krijg je persoonlijke begeleiding en zullen wij een privé bezoek brengen op je eigen voedselbos in wording.                     

Interessant! ik wil meer weten 

Wij helpen agrarisch ondernemers en ambitieuze particulieren bij het ontwerpen, aanleggen en ontwikkelen van een gezond toekomstbestendig bedrijf.