• Ons cursusaanbod

    Basiscursus Voedselbossen. Voedselbos Ontwerpcursus.

Basiscursus Voedselbossen

                                  

                                  

In deze (4-delige) basiscursus maak je kennis met de grondbeginselen van een voedselbos. Je leert hoe je de belangrijkste inhoudelijke kennis kan benutten in de praktijk. Je maakt kennis met de geheimen van een succesvol voedselbos, leert hoe je inspeelt op plaatselijke omstandigheden en wat passend beheer is. Ook maken we je wegwijs in het woud van vele bijzondere eetbare plantensoorten.

Deze cursus is geschikt voor iedereen die belangstelling heeft voor voedselbossen. Heb je deze cursus [of een vergelijkbare cursus bij een collega-voedselbos-organisatie] al afgerond en wil je ondersteuning bij het ontwikkelen van je eigen voedselbos? Kijk dan eens naar onze Voedselbos Ontwerpcursus.

Interessant! ik wil meer weten 

Voedselbos Ontwerpcursus

                                       

                                            

Heb je al een basiscursus over voedselbossen gevolgd, heb je (eventueel) een perceel tot je beschikking en wil je zelf aan de slag met het ontwerp van je voedselbos?

In deze jaaropleiding ga je samen met je medecursisten aan de slag om je eigen voedselbos ontwerp te maken. We nemen je mee door elke processtap van het ontwerp voor de locatie.

We doen dit in een groep zodat je van elkaar leert en inspireert.

Het eindresultaat is een goed doordacht en uitgewerkt plan voor een succesvol voedselbos dat je zelf hebt ontworpen. Tegelijkertijd wordt je kennis over voedselbossen sterk verdiept en verbreed. 

Tijdens de cursus komt een van de docenten live langs bij jouw voedselbos in wording.

De basis voor jouw voedselbosbouwschap is gelegd.

                     

Interessant! ik wil meer weten